Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Kampányok

Szemüvegben nyáron - 10 tanács, hogy idén nyáron se okozzon kellemetlenséget a szemüveg Szemüvegben nyáron - 10 tanács, hogy idén nyáron se okozzon kellemetlenséget a szemüveg

Ha nyár, akkor napszemüveg. A rossz és kényelmetlen látás egy bosszantó szemüvegben viszont nem üdítő. A ZEISS tanácsai segítenek, hogy idén nyáron se okozzon kellemetlenséget a szemüveg.  

1.

  • Mire jó egy divatos napszemüveg, ha nem jól látunk benne? Szerintünk a dioptriás napszemüveglencse a nyár elengedhetetlen kelléke. Sok optika kínál nagyszerű akciókat második szemüveg vásárlása esetén – amiben lehet akár a nyolc trendi DuraVision® Mirror tükrös réteg egyikével ellátott ZEISS színezett napszemüveglencse is. Napszemüveg vásárlásakor fontos odafigyelnünk arra, hogy a keret jól illeszkedjen arcformánkhoz és tökéletesen be legyen állítva.

2.

  • Szemüveg le, napszemüveg fel, napszemüveg le, szemüveg fel... És mi legyen a másik szemüveggel? Nyáron igazi nyűg, ha folyton cserélgetnünk kell a szemüvegeinket. Ezért javasoljuk, hogy egy mindenhez ideális szemüveget használjon, amely 100%-os UV védelmet is nyújt: egy modern fényre sötétedő lencséjű szemüveg egész évre tökéletes megoldás. Modern színeiknek és gyors reakciójuknak köszönhetően az ilyen szemüvegek nagyon kellemes viseletet jelentenek.  

3.

  • A nyár a pihenésé. Lenge ruhák, könnyű ételek és italok. Nem illik a képbe egy nehéz lencse. Egy pehelykönnyű műanyag lencse legalább olyan könnyed, mint egy pohár pezsgő.

4.

  • Pehelykönnyű ruházat és szemüveg – ez a nyerő kombináció a barátokkal és családdal töltött nyáresti pihenéshez. Próbálja ki látszerészénél a fúrt, titán, pehelykönnyű műanyag és a hajlékony kereteket! Semmi sem lehetetlen!

5.

  • Senki sem szeret izzadni a párás, meleg nyári napokon. Teljesen kiborító tud lenni, ha a szemüveg lecsúszik, bepárásodik vagy nyomot hagy az orrunkon. Ilyen esetben mindenképp forduljon látszerészéhez, aki beállítja szemüvegét!

6.

  • Süt a Nap! Húzzon tornacipőt, pattanjon fel biciklijére, mozogjon és érezze, ahogy izmai dolgoznak! De mindenképp viseljen optimális látást biztosító törésálló sportszemüveget! Magas dioptriák esetén is van megoldás ívelt sportszemüvegekhez, amelyek éles látást nyújtanak még a periférián is. És ne feledje: egy fejpánt vagy egy sisak védheti szemeit az izzadtságcseppekkel szemben.

7.

  • Napszemüvegünkre nem vigyázunk annyira. Tok nélkül tesszük a táskánkba, pólónkra akasztjuk vagy a fejünk tetejére toljuk. Ilyenkor sérülhet a lencsén lévő réteg. A lencsén lévő apró karcok pedig zavaróak lehetnek napsütésben. Egy elsőrangú réteg, amelytől a lencse kemény, könnyen tisztítható és ellenáll a szennyeződésekkel szemben garantálja, hogy napszemüvegünk hosszú ideig éles látást biztosítson számunkra.  

8.

  • Ha vízcseppek, hajlakk vagy egy kutyapuszi kerül a lencsénkre, mindenképp nedves törlőkendővel próbáljuk eltávolítani! És lehetőleg olyannal, ami kimondottan szemüveglencse tisztításához való – például ZEISS nedves törlőkendővel. A szemüveglencse meg fogja hálálni a törődést.

9.

  • Tudta, hogy napszemüvegébe is kérhet progresszív lencsét? A speciális ZEISS technológiának köszönhetően pontosan ugyanúgy érhető el a közeli rész, mint a hagyományos szemüvegnél.

10.

  • UV-védelmet nyújtó kontaktlencsék is léteznek, de fontos, hogy akkor is viseljünk napszemüveget, ha ilyet használunk, mivel a kontaktlencse nem fedi a szaruhártya teljes felszínét!

 

Forrás: Zeiss

Többi bejegyzés