Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Kampányok

Lásson tisztán: ezért ne fájjon a feje! Lásson tisztán: ezért ne fájjon a feje!

Önnel is előfordult már, hogy vezetés közben nem tudta jól felmérni a szembejövő autó távolságát? Lehet, hogy a két szemes együttlátása nem tökéletes, vagy éppen látásélességi problémái vannak? Október a látás hónapja, legalább erről jusson eszébe, hogy ideje lenne megvizsgáltatni a szemeit!

Sokan nem is sejtik: a fejfájási panaszok, a kialvatlanság miatti fáradtság hátterében gyakran az is állhat, hogy a két szem működése nincs egymással összhangban. Sajnos az emberek többsége akkor fordul először szemészhez, ha közellátási panaszai előtérbe kerülnek, vagy egyre zavaróbbak, de sokan még akkor sem, mert a már mindenhol kapható, előregyártott kész szemüveggel próbálják megoldani látási nehézségeiket.

Ezek a nagyítóként működő eszközök nem látásjavító szemüvegek. A nagyító hatásnak köszönhetően a kicsi életlen képet, nagyobb  életlen képpé alakítják, így jobban tud vele olvasni a használója, de a szemüveg szerepét csak nagyon kevesek esetében tölti be. Ráadásul,- és ez a legnagyobb gond vele,- nem torzításmentes, optikailag nem tiszta, nem ellenőrzött lencsékkel készülnek, így sokszor többet ártanak, mint használnak: mivel a két szem látásélessége ritkán egyforma, így a látókéregben képfeldolgozási probléma is kialakulhat - magyarázza 30 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött Nagy Margit Klára optometrista.

A személyre szabott lencse válasz lehet az egyedi vizuális igényekre.

Ilyenek a ZEISS precíziós szemüveglencsék.

“Személyre szabott” azt jelenti,- azon túl, hogy, a szemüveglencse a szemnek megfelelő dioptriával, a pupilla magasságának és távolságának pontos betartásával készül,-  hogy az egyéni sajátosságokra vonatkozó  egyedi paramétereket is megadva valósághűbb képalkotást nyújtó, kényelmesebb és könnyebben megszokható szemüvegek készülhetnek.

Számít például a keret íveltsége, a szemüveg szemtől való távolsága, a lencse dőlésszöge, a fejtartási- és fejdöntési szokások, valamint a nézési-, tekintési szokások figyelembevétele. Az is fontos, hogy digitális eszközök használatára, munkára, olvasásra, autóvezetésre, vagy általános használatra készülnek a szemüvegek.

A ZEISS lencsék tervezői a szem vizuális igényeihez  igazítják a lencsék egyedi gyártását. Ilyenek például a ZEISS DriveSafe lencsék, vagy az i.Scription technológia, melyek a közlekedésben,  különleges fényviszonyok között is biztonságosabb vezetési élményt nyújtanak,  vagy a ZEISS Office lencsék , melyek az irodai körülmények ( neon/ LED világítás ) mellett digitális eszközök használatát teszik stresszmentesebbé, ha ehhez a legmegfelelőbb lencsékkel és védőbevonatokkal gyártott szemüveget viseljük.

Ellenőriztesse látásélességét rendszeresen, derítsen fényt az esetleges betegségeire! Az optometrista elsősorban a látásélesség korrigálásával foglalkozik pl. szemüveg vagy kontaktlencse rendelésével, de ezek mellett, vizsgálataival időben kiszűrheti a szürke- ill. zöldhályogot, szükség esetén szemész szakorvoshoz irányítja pácienseit.

A felgyorsult világ megköveteli a szem éberségét, gyorsaságát, pontosságát.
Ne hanyagolja el látását, előzze meg a bajt!

 

Többi bejegyzés