Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Kampányok

Látni és látszani – A BÖLCS DÖNTÉS! Látni és látszani – A BÖLCS DÖNTÉS!

2017. október 16. és december 8. között a „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos közlekedésbiztonsági akció keretein belül ingyenes látásellenőrzésen vehetnek részt a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői. Éljen a lehetőséggel a Lottica Szemvizsgáló Szalonban!

Felmérések szerint a közúti közlekedésben részt vevő emberek 20 százalékának van olyan látási problémája, amely akadályozhatja a vezetés során – másképpen fogalmazva, minden ötödik sofőrnek fel kellene keresnie egy szemorvost vagy optometristát. Rossz látási körülmények között (szürkületben, sötétben) különösen fontos a megfelelő szemüveg használata.

Az esetek többségében a probléma megfelelő szemüveggel vagy kontaktlencsével megszüntethető. A szembetegségek okozta változások sokszor lassúak és akár évekbe telnek, amíg észrevehető tüneteket okoznak és addig gyakran tünetmentesek. A rendszeres látásellenőrzés során idejekorán felismerhetők a kezdeti fázisban levő látás és egyéb szemészeti elváltozások, így azok jobb eredménnyel korrigálhatók, kezelhetők.

Mit ellenőrzünk?

A külvilágból érkező ingerek, információk több mint 80 százalékát szemünkkel érzékeljük. A látásellenőrzés során a szakember megállapítja, rendelkezik-e a szem az éles, tiszta képalkotás képességével vagy szemüvegre/kontaktlencsére van szükség a biztonságos autóvezetéshez.

A látásélesség ellenőrzése mellett a szem általános egészségi állapotára vonatkozólag mikroszkópos vizsgálatot,  Glaucoma szűrést (ez magas szemnyomás ellenőrzést jelent), szürkehályog szűrést, valamint a szemszárazság tüneteinek vizsgálatát kínáljuk most díjtalanul. Ezen felül szaktanácsadással és tájékoztatással segítjük a biztonságos közlekedést.

Az elvégzett és kifogástalan látásélességről Igazoló Lapot állítunk ki a Szalon bélyegzőjével és a vizsgálatot végző Optometrista aláírásával. Felmerülő igény esetén szemüveg/kontaktlencse felírása az árjegyzékben szereplő díjak mellett lehetséges.

Zeiss szemüveglencséinket a szűrésen résztvevőknek MOST kedvezményesen kínáljuk. Részletek az üzletben!

Balesetmentes közlekedést és fantasztikus látásélményt kívánunk minden kedves Érdeklődőnek!

Többi bejegyzés