Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Zeiss Látásvizsgálat i.Profiler

Még élesebb, még jobb kontrasztok, még ragyogóbb – úgy hangzik, mint egy legújabb generációs televíziókészülék reklámja. Miközben valami egészen másról van szó. Valójában egy forradalmian új folyamatot részletezünk, amely még jobb minőségű lencséket eredményez. Az új i.Profiler® rendszer az első olyan rendszer, amely képes a szem egyéni tulajdonságait is megvizsgálni, melyeket a látásproblémák korrigálásánál eddig figyelembe sem vettek. A kinyert adatokat aztán arra használják, hogy optimális lencséket gyártsanak - i.Scription® lencsék.

Az ember több mint 700 évvel ezelőtt fedezte fel azt, hogy látási segédeszközzel javíthat a látásán. A szemüveget, ahogy manapság nevezzük, 1850 körül fejlesztették ki. Azóta sok minden történt. A legutolsó mérföldkő az a technológia, amely a szem igen pontos vizsgálatát teszi lehetővé.

Miért olyan fontos ez a felfedezés? Mivel nincs két egyforma szem. A szemek éppen annyira egyediek, mint az ujjlenyomatok. A Carl Zeiss Vision i.Profiler®-je most lehetővé teszi, hogy olyan pontosan vizsgáljuk meg a szemet, mint eddig még soha. A megoldás az úgynevezett hullámfront technológián alapszik. Az optometristák által alkalmazott szokásos látásvizsgálati módszereken túl, amelyek rendszerint csak a nappali látás minőségét vizsgálják nagy kontrasztok mellett, az új rendszer figyelembe veszi a változó fényviszonyokat, a visszatükröződéseket, a színeket és a változó kontrasztokat is. Ez azt jelenti, hogy a szem teljesítményét sokféle fényfeltétel és kontraszt mellett is objektíven vizsgálják. Ennélfogva az emberek egyéni tulajdonságát is maximális pontossággal lehet vizsgálni. Ezek magukban foglalják:

  •  a látásélességet,
  •  a térlátást,
  •  a szem interakcióját.