Kontaktlencse kiegészítők

Lágy és kemény lencsékhez egyaránt javasolt és magas védelmet nyújtó kontaktlencse-ápolószereket kínálunk a megbízható fehérjeoldás és higiénia érdekében, ALCON Aosept®  PLUS HydraGlyde® katalizátoros kontaktlencsetokkal.

 
 

Lágy hidrogél és szilikon-hidrogél kontaktlencsék zsírtalanításának és megfelelő higiénés ápolására, tárolására, öblítésére alkalmas ALCON OPTI FREE PureMoist biokompatibilis folyadékot ajánljuk minden érzékeny szemű kontaktlencse-viselőnek. POLYQUAD és az ALDOX fertőtlenítő anyagok elpusztítják a káros mikroorganizmusokat, így a baktériumokat, gombákat és az Acanthamoebát is.

 

A száraz szem szindróma már egészen fiatalokat is érint a túlzott digitális eszközhasználat és a mesterséges fényben tartózkodás kapcsán, így nem csak a kontaktlencse viselők igényelhetik a könny minőségi vagy mennyiségi pótlását.

 Szalonunk több megoldást is kínál a különböző mértékű szemszárazsággal küszködő ügyfeleink számára.

Szemcseppjeink recept nélkül patikákban is megvásárolható típusok, azonban abban jelentős segítséget tudunk nyújtani a réslámpás vizsgálatot követően, hogy melyik típust érdemes használni, megvásárolni.

Enyhébb tünetek esetén nem szükséges azonnal a legmagasabb hatóanyag-tartalmú szemcseppekkel kezdeni a kezelést, illetve érdemes kideríteni, nincs-e a szemszárazság tünete mögött korrigálatlanság, vagy orvosi szakvizsgálatot igénylő betegség.

Kérd szakmai tanácsunkat, esetleg egy optometrista általi ellenőrzést, mielőtt belekezd saját szemének kezelésébe!

 

Pollen és por okozta szemirritáció

Szemhéjszéli tisztítókendő alkalmazását ajánljuk azoknak, akiknek a pollen rendre gondot okoz, a szemhéjszéli Meibom-mirigyek diszfunkciója miatt a könny minősége nem megfelelő, vagy poratka okozta szemhéjszéli gyulladás miatt folyton vörös és gyulladt a pillaszőrök tövénél a szemhéj széle. Megfelelő higiénés és a szem környékét kímélő alapos tisztítás végezhető el általa. Dexpanthenol és E-vitamin-tartalma révén bőrnyugtató, hidratáló és regeneráló hatású.