Irodai megoldások

Jobb látás és nagyobb kényelem a munkahelyen

A ZEISS Officelens szemüveglencsék kényelmesebb látást biztosítanak az íróasztal, a számítógép, vagy a munkagépek mellett egyaránt.

Sok ember számára a munka világa egyre gyorsabbá és sokrétűbbé válik. A számítógépek és más készülékek a modern munkahelyen fontos szerepet töltenek be. Éppen ezért fontos, hogy képesek legyünk hosszabb ideig hatékonyak lenni. Látásunk itt kulcsfontosságú; különösen, amikor képernyők és kijelzők előtt dolgozunk. A szemünknek naponta több órán keresztül kell bírnia a megerőltetést közeli és köztes látómezőkben.

Lehet, hogy Ön már olvasószemüveget vagy progresszív lencsét visel munkahelyén, ennek ellenére megfigyelhető, hogy gyakran nagyon természetellenes testtartást veszünk fel, ha ilyen szemüveget használunk.

 

Olvasószemüveg viselése a munkahelyen

Az olvasószemüveg nagyon közeli távolságra ideális. Ha szeretnénk jobban látni a szöveget és a képeket, automatikusan közelebb hajolunk a képernyőhöz. Ezáltal rossz testtartást veszünk fel, ami a nyak és a hát megerőltetését okozhatja.

 

Modern progresszív lencsék viselése a munkahelyen

A progresszív lencsével minden távolságra jól láthatunk. A progresszív lencse alsó részével a hozzánk közeli tárgyakat láthatjuk. Képernyő előtt dolgozva a lencse alsó részén keresztül nézünk ki. Ehhez fel kell emelni fejünket, hogy a lencsének ezen részén keresztül tisztán lássunk. Ha ez a testtartás hosszú ideig fennáll, akkor túlzott megerőltetésnek tesszük ki nyakunkat és vállunkat.

 

ZEISS Officelens szemüveglencsék a kényelmesebb látásért.

 

Négyféle szemüveglencsét kínálunk:

  • „Near" Officelens: Ezzel a kialakítással a maximális távolság, amire a szemüvegviselőnek élesen kell látni, két méterre van beállítva. Ez a változat olyan személyeknek ideális, akik főleg számítógép előtt dolgoznak, vagy sokat olvasnak.

  • „Room" Officelens: Ezzel a szemüveglencsével a maximális távolság négy méterre van beállítva, így a viselő az olvasótávolságra és a közvetlen környezetre láthat. A „Room” modellt olyan személyeknek terveztük, akik például vásárlókkal foglalkoznak, és ezzel párhuzamosan a képernyő előtt is dolgoznak.

  • „Book” Office lens: A „Book” kialakítás kiszélesített közeli látótérrel rendelkezik és maximum 1 méterre szolgáltat éles képet. Az olvasószemüveggel szemben, melyek általában személyre szabott fix olvasótávolságra vannak tervezve, a „Book” jelentősen nagyobb látóteret garantál, így könnyedebb olvasási élményt is.

  • „Individual” Officelens: Ez a változat a szemüvegviselő egyedi igényeire van szabva. Az optimális maximum látótávolság nagyfokú pontossággal van megállapítva. Ezen kívül a viselő centrálási adatait, közeli munkatávolságát és szemüvegkeret méreteit is figyelembe vesszük a szemüveglencse gyártása során.
 
Foglaljon időpontot látásvizsgálatra a Lottica Szalonba!

ldőpontfoglalás