Vezetéshez ajánlott lencsék

Vezetés közben sokszor fókuszálunk különböző távolságokra, ez pedig nagyon fárasztó a szemnek és a teljes látórendszernek – még abban az esetben is, ha megfelelő szemüveget viselünk.

A helyzetet tovább rontja, ha valaki nem viseli a szükséges látásjavító eszközét. Rossz időben, pirkadatkor vagy szürkületben, illetve éjszaka annak is lehetnek látásproblémái, akinek egyébként nincs baj a látásélességével. A gyenge fényviszonyok között a szembejövő járművek fényszóróját, az utcai világítást vagy a fényvisszaverődés által okozott vakító hatást sokan nagyon zavarónak találják. Nem csoda, hiszen ilyenkor a sofőr nehezen tudja jól megbecsülni a távolságokat, így bizonytalanná és feszültté válhat. Sokan nem szívesen vezetnek ilyenkor még megfelelő dioptriás korrekcióval sem, mert a hagyományos szemüveglencsék nem kimondottan ideálisak ezekhez a szélsőséges látási viszonyokhoz.

 

 

Mindezekre tudunk megoldást kínálni!

 

A ZEISS kifejlesztett egy vezetéshez optimalizált, új, mindennapos használatra is alkalmas, egész nap viselhető szemüveglencse-termékcsaládot. Ezzel a forradalmian új kínálattal a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb lesz a zord időjárási viszonyok mellett vagy szürkületkor is. A látás komfortosabbá válik, az idegrendszeri terhelés csökken, a veszélyes fáradásos panaszok pedig csökkennek vagy el is múlhatnak.

Optimalizált lencsekialakításuknak és speciális rétegüknek a kombinációjával a ZEISS DriveSafe lencsék egy mindennapos használatra tervezett lencsecsalád tagjai. Ennek a kínálatnak a speciális tulajdonságain keresztül a vezetést nyugodtabb élménnyé teszi a lencsecsalád.

Az egyfókuszú és progresszív kivitelben is kapható szemüveglencse minimálisra csökkenti a vizuális megterhelést vezetés közben, ennek segítségével a sofőr kontrasztosabban, élesebben lát, így úticélját biztonságosan és vizuális stressz nélkül éri el. 40 felettieknek ajánlott a progresszív (multifokális vagy többfókuszú) lencsetípus, amellyel az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is kényelmesen láthatók. A 40 év alatti távol- és rövidlátók számára pedig az egyfókuszú változat kínál nagy segítséget a mindennapokban.

Bátran jelezd optikánkban, hogy a szemüvegedet vezetéshez is használod, így speciális bevonat kerülhet rá! Hiszen a ZEISS DriveSafe szemüveglencsét speciális, prémiumkategóriás, tükröződéscsökkentő réteggel látják el. Ez csökkentheti például a szembejövő autók LED vagy xenon fényszóróinak vakító hatását, és védi lencséjét a könnyen karcolódással és a koszszemcsék tapadásával szemben.

A speciális szemüveg hagyományos társaihoz viszonyított előnyeit tovább fokozza az az ultramodern technológia, amely a látást a szem – a hagyományoshoz képest nagyságrendekkel több, akár 2500 ponton történő – teljes feltérképezésével analizálja. Emellet az i.Scription® technológiának köszönhetően már a lencsegyártás során a lehető legjobb mértékben korrigálni. Az i.Scription® technológiával készült ZEISS precíziós lencsék élénkebb színeket, élesebb kontrasztot és jobb éjszakai látást nyújtanak.

 
Foglalj időpontot látásvizsgálatra a Lottica Szalonba!

ldőpontfoglalás