Látásvizsgálat

A szemek éppen annyira egyediek, mint az ujjlenyomatok. A ZEISS i.Profiler® most lehetővé teszi, hogy olyan pontosan vizsgáljuk meg a szemet, mint eddig még soha. A megoldás az úgynevezett hullámfront technológián alapszik. Az optometristák által alkalmazott szokásos látásvizsgálati módszereken túl, amelyek rendszerint csak a nappali látás minőségét vizsgálják nagy kontrasztok mellett, az új rendszer figyelembe veszi a változó fényviszonyokat, a visszatükröződéseket, a színeket és a változó kontrasztokat is. Ez azt jelenti, hogy a szem teljesítményét sokféle fényfeltétel és kontraszt mellett is objektíven vizsgálják. Ennélfogva az emberek egyéni tulajdonságát is maximális pontossággal lehet vizsgálni.


Ezek magukban foglalják:

  • a látásélességet,
  • a térlátást,
  • a szem interakcióját.

Ahogy a nappali látásra is eltérően reagálunk, úgy a különböző fényviszonyok is jelenthetnek kihívást sokak számára. Éjszakai vezetés közben több vakító fénnyel van dolgunk például a szembejövő autók miatt, így nem csoda, hogy sokaknak nehézségei akadnak az éjszakai vezetéssel.
Tudta, hogy látásteljesítménye változhat, ha éjszaka tág pupillával vezet? Az objektív refrakció során éjszakai látásteljesítményét is felmérik, így látása i.Scription technológiával is optimalizálható.
Az iScription technológia kizárólag a ZEISS szemüveglencséire elérhetőek!

 
Foglaljon időpontot látásvizsgálatra a Lottica Szalonba!

ldőpontfoglalás