Speciális bevonatok, rétegek

ZEISS DriveSafe szemüveglencsék vezetéshez

Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanok és feszültek. Különösen igaz ez rossz látási és időjárási viszonyok között, például esőben, ködben, félhomályban vagy éjszaka. Nagy átlagban a szemüvegviselők 83%-a autót is vezet. A vezetés bárkinek problémákat okozhat. Nem számít az út hossza, a jó látás nélkülözhetetlen a biztonsághoz.

A ZEISS DriveSafe lencsékkel a ZEISS egy új szemüveglencse-termékkategóriát vezetett be a mindennapos használatra. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.

A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék optikánkban egyfókuszú és progresszív kivitelben is elérhetőek!

 

ZEISS lencsék UVProtect Technológiával

ZEISS UVProtect Technológia minden színezett és színtelen ZEISS lencsén.

Bőrünket naptejjel védjük, de ha arról van szó, hogy szemünket kell védenünk a káros UV-sugarakkal szemben, korlátozottak a lehetőségeink. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy hosszú távon az UV-sugarak ártalmasak szemünk egészségére nézve, és a szem körüli területben is kárt tehetnek. Sajnos csak minden ötödik lencse szűri ki teljesen a 400 nm-ig tartó UV-sugárzást. Ez azt jelenti, hogy a maradék négy lencse nem, vagy csak kis mértékben szűri ki az UV-sugárzást. Emiatt a lencse átengedi az UV-sugarakat, amik így kárt tehetnek a szemben és a bőrben is.

A védelem hiánya komoly szembetegségekhez vezethet, valamint a szemet körülvevő szövetek felgyorsult öregedési folyamatát eredményezheti.

Ne kockáztasd szemeid egészségét!

Szaküzletünkben, minden ZEISS szemüveglencse teljeskörű, 100%-os UV védelemmel ellátott!

 

 Kékfény-szűrő szemüvegek a ZEISS-től

Káros kékfény a digitalizáció világában.

DuraVision® BlueProtect a ZEISS-től.

Kék fény elleni védelem a szemnek.

A modern fényforrások és kijelzők különösen nagy mennyiségű kék fényt bocsájtanak ki. Bár az emberi szervezetnek szüksége van az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásához valamennyi kék fényre, ha túl sok „rossz” féle kék fénynek vagyunk kitéve, azzal veszélyeztethetjük egészségünket, és a szem különböző megbetegedéseit idézhetjük elő. A ZEISS DuraVision BlueProtect réteggel ellátott lencse része egy speciális szűrő, amely kényelmes látást biztosít még akkor is, ha a fény kék összetevője magas. 

ZEISS BlueGuard lencsék

A kékfény-szűrő szemüvegek következő generációja.

A ZEISS BlueGuard szemüveglencsék káros kék fényt szűrő tulajdonságai a lencse anyagának szerkezetéből adódnak. Ez lehetővé teszi számunkra a ZEISS DuraVision Platinum, azaz legkiválóbb szemüveglencse-rétegünk alapvető kiegészítőként történő használatát a ZEISS BlueGuardlencsék esetén.

Az okostelefonok, LED-es világítás, televíziók, számítógép-monitorok, e-olvasók és tabletek nagy mennyiségű kék fényt bocsátanak ki.

A nagy mennyiségű kék fény a szemet érő digitális megterhelés egyik forrása. A DuraVision® BlueProtect kékszűrője csökkenti a kék fény bizonyos összetevőit. A DuraVision® BlueProtect használói közül a rétegnek köszönhetően sokan számolnak be nagyobb látáskomfortról.

DuraVision® Premium rétegek a ZEISS-től

Az optimális látás és a maximális komfort szolgálatában.

Egy professzionális rétegnek számos előnye van. Keményebb lesz tőle a lencse felszíne, így jobban ellenáll a sérüléseknek és szennyeződéseknek, csökkenti a felszínén keletkező fényvisszaverődéseket és könnyebb tisztítani. A rétegei ezeket a tulajdonságokat egyetlen kitűnő minőségű rétegben egyesítik, amely a legszigorúbb szabványoknak is megfelel.

 
Foglalj időpontot látásvizsgálatra a Lottica Szalonba!

ldőpontfoglalás