Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Több fókuszú lencsék

Progresszív lencsék – Miniatűr mesterművekA tökéletes szemüveg kialakítás ideális, egyénre szabott látási segédeszközt biztosít a látási problémákkal küszködő emberek számára

Kényelmes és pontos látás – távolra, közelre és az összes köztes tartományban: A progresszív lencsék a legjobb megoldást nyújtják a látási problémákra. Azonban ez az egyik legbonyolultabb megoldás is: Tudta Ön, hogy az egyénre szabott progresszív lencsék elkészítése több száz óra fejlesztési, tervezési és gyártási időt vesz igénybe?


Ami azt illeti, ez aligha meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a lencséknek igazi technikai csodát kell nyújtaniuk. Elvárjuk tőlük, hogy javítsák mindkét látási rendellenességet – a távollátást és a közellátást is – és lehetővé tegyék a viselőjének, hogy minden lépésnél tökéletes látásnak örvendjen, még a köztes tartományokban is. Ez természetesen nem kis teljesítmény. A közellátás javítása érdekében növelni kell a lencse erősségét (dioptriáját).
 
Emiatt az összes progresszív lencse az alsó részen még inkább konvex. A lencsék felső része a távollátást biztosítja, és a kettő közötti kis rész – az úgynevezett átmeneti vagy progressziós terület – biztosítja a tökéletes látást a köztes távolságban, például a képernyőn megjelenő dolgok látását. A gyártási eljárásnak köszönhetően ennek a területnek a szélei kiesnek a fókuszból –ennek a mértéke a progresszív lencse kialakításától és a személyre szabottság mértékéről függ.

A speciális tervezési paraméterek, amelyek a ZEISS progresszív lencséit annyira egyedülállóvá teszik, minimálisra csökkentik ezeket a torzításokat, és lehetővé teszik, hogy a szemüveg viselője minden tekintetben élvezze a komfortos látás élményét.

Általános szabály: Minél magasabb szinten egyénre szabott a progresszív lencse kialakítása, a felhasználó annál jobb minőségű látásnak tud majd örvendeni. Más gyártóktól eltérően, akik csak a végső szakaszban végzik el az egyénre szabott beállításokat, a ZEISS kezdettől fogva, vagyis a lencsegyártás folyamatánál is figyelembe veszi a vevő egyedi paramétereit.

Az ilyen típusú lencsék és a normál progresszív lencsék közötti különbségek meglepőek: sokkal kevesebb idő kell, hogy hozzászokjunk a szemüveghez. A felhasználónak nem kell a fejét forgatnia, amíg hozzászokik a szemüveghez és minden tartományban természetes, széles látómezejű látásnak örvendhet. Kényelmes olvasást, biztonságos autóvezetést, és kevésbé fárasztó munkavégzést tesz lehetővé.

Precision Pure

 • Szemre optimalizált

  A világ első Digital Inside® Technológiája megoldást nyújt életvitelünk egyre erősödő digitalizálódására.
  Megerőltetés nélküli éles látást nyújt digitális készülékekhez, jó dinamikus látást és gyors fókuszváltást különböző távolságokra.

Precision Plus

 • Szemre és keretre optimalizált

  A gyorsan változó divatirányzatok mellett az egyedi Adaptation Control® Technológia és a FrameFit+® kombinációjának köszönhetően a viselő bármilyen keretet választhat, és gyorsan hozzászokik szemüvegéhez.

Precision Superb

 • Szemre, keretre és arcra optimalizált

  A viselő arcának egyedi anatómiája nagyon fontos. Ha figyelembe vesszük a viselési paraméterek sajátos elhelyezkedését, akkor optimálisan illeszthetővé válik a szem-lencse-keret rendszer, így teljes lesz a három dimenziós látás.
  A FaceFit® Technológia a látómezőket a szemek elhelyezkedésének és a keret fülhöz és orrhoz való illeszkedésének pontos ismerete alapján optimalizálja."

Individual 2

 • Szemre + keretre + arcra + a mindennapok fő tevékenységeire optimalizált.

  Az egyedi szükségleteket és igényeket szem előtt tartva fejlesztettük ki.
  Az IndividualFit® Technológia számol a viselő mindennapjainak fő tevékenységeivel, a Luminance Design® Technológia pedig biztosítja az optimalizált pupillaméretet, hogy a viselőnek éjjel-nappal a legjobb természetes képet biztosítsa.

 

 1.     Normál progresszív lencsék: Ez a kialakítás kínálja a legkisebb használható látási tartományt. Emiatt a felhasználóknak kisebb látáskomforttal kell beérniük, és hosszabb időbe telik, amíg megszokják a szemüvegüket.
 2.     Univerzális progresszív lencsék: Az összes látási tartományt könnyű megszokni, és nagy látómezőket kínál. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók magas szintű látáskomfortnak örvendenek, és egyből élvezik a szemüveg viselését.
 3.     Egyénre szabott progresszív lencsék: A rendelésre készült, egyénre szabott progresszív lencsék a lehető legnagyobb látási tartományt és a legnagyobb azonnali látáskomfortot kínálják.