Lottica Szemvizsgáló Szalon logo

Lottica Szemvizsgáló Szalon

Szemvizsgálat, komplett szemüvegek készítése, kontaktlencsék és napszemüvegek forgalmazása

Lottica Szemvizsgáló Szalon
Szeged, Somogyi u. 21.
+36 (20) 350 73 34

Zeiss felületkezelések és rétegek

A rétegek olyanok, mint mikor megtaláljuk a tökéletes ruhához vagy öltönyhöz illő kabátot: mindennapos védelmet nyújtanak szemüvegünknek. Az elemekből összeállítható rendszernek köszönhetően kiválaszthatja amire vágyik, így biztos lehet benne, hogy a megjelenéséhez illő és az igényeinek megfelelő lencsét kapja, amely azt a teljesítményt nyújtja, amit elvár szemüvegétől. A ZEISS ezért három lehetőséget kínál rétegekből: JÓT, JOBBAT és a LEGJOBBAT.

A ZEISS K+F részlege alapos felmérést végzett arról, milyen teljesítményt várnak el a viselők szemüvegüktől. Amikor rétegjellemzőket kell rangsorolniuk, tízből heten a karcokkal szembeni ellenállást és a tartósságot nevezik meg legfontosabbként. Mindennapjainkban a szemüvegünkre leselkedő számos veszély ismeretében ez nem meglepő.

És természetesen a kristálytiszta látás, az esztétikus megjelenés és az optimális tisztíthatóság is legalább ennyire fontos.


 1. LotuTec®: Az alap ZEISS réteg

  A normál ZEISS réteg az alábbi csomagot kínálja:
  • egy alap keményréteget
  • egy alap antireflex réteget
  • egy CleanCoat és egy antisztatikus réteget


   Képzelje el, hogy egy csodaszép puha gyapjú pulóvert visel. Sajnos a szösz folyton a lencséjéhez tapad. Munkahelyén gyakran kell poros helyiségekben lennie; ezután a lencséje olyan, mintha homokviharba keveredett volna. Elkezd esni az eső, és nincs Önnél ernyő. Az esőcseppek miatt nagyjából semmit nem lát. Ezekben a szituációkban jól látható a rétegek teljesítménye.

   A Clean-Coat és az antisztatikus rétegtől, amelyet minden ZEISS LotuTec® és DuraVision® Premium réteg tartalmaz, a lencse antisztatikus és vízlepergető lesz. Szemüveglencsékhez is rendelkezésünkre áll egy olyan réteg, amelynek többé-kevésbé ugyanaz a lepergető hatása, mint az autókon vagy egyéb sima felületen használt felületkezelésé, csak éppen más technológia eredményeként. A LotuTec® réteggel ellátott lencséknél a réteg a lencse felületét olyan mértékben kisimítja, hogy a koszszemcsék és a vízcseppek egyszerűen lecsúsznak róla. Így a lencse tisztítására ritkábban van szükség és könnyebben is kivitelezhető. Még a zsíros ujjlenyomatokat is erőfeszítés nélkül el lehet távolítani a lencséről.


 2. DuraVision® Silver: jobb látás, jobb megjelenés
  A DuraVision® Silver a két ZEISS DuraVision® Premium réteg egyike. Amit kínál:egy CleanCoat és egy antisztatikus réteget


  • egy keményréteget
  • egy CleanCoat és egy antisztatikus réteget
  • és az egyik legmodernebb antireflex réteget.

   A DuraVision® Silver réteg a ZEISS-től olyan innovatív rétegtechnológiát alkalmaz, amely lencséjét igazi optikai remekművé varázsolja. Az antireflex rétegeknek általában zöldes árnyalatuk van, amit maradványreflexnek is nevezünk. Ezt akkor látjuk, amikor a lencsét fehér felület elé tartjuk, de viselés közben nem. Műszaki okokból minden rétegzett lencsének van maradványreflexe. A ZEISS DuraVision® Premium rétegeinek kék maradványreflexe sokkal kényelmesebb a szem számára, ugyanakkor sokkal bonyolultabb az előállítása.

   A legnagyobb előnye: A kék maradványreflex fokozza a lencse fényáteresztését, azaz a szemet érő fény mennyiségét. Több fény jut át a lencsén és több tükröződés szűrődik ki. A ZEISS DuraVision® Premium rétegei a lencse elülső és hátsó felszíne között nagyobb fényáteresztést garantálnak.


 3. A Premium rétegek legjava: DuraVision® Platinum a ZEISS-től.

  A ZEISS eddigi legkeményebb lencséi: az univerzális réteg a ZEISS-től.

  A DuraVision® Platinum a DuraVision Silver összes tulajdonságát biztosítja – sőt, még többet is!

  Mint már korábban is mondtuk: Amikor rétegjellemzőket kell rangsorolniuk, tízből heten a karcokkal szembeni ellenállást és a tartósságot nevezik meg legfontosabbként. Mindennapjainkban a ránk váró számos kihívást ismerve ez nem meglepő.

  A szemüveglencsének állnia kell a modern élet megpróbáltatásait, és elég keménynek kell lennie ahhoz, hogy a munkánk és szabadidőnk során tapasztalt kihívásokon felülkerekedjen. Erősnek, kosztaszítónak és könnyen tisztíthatónak kell lennie, és természetesen kristálytiszta képet kell nyújtania. A válasz: a DuraVision® Platinum, a ZEISS univerzális rétege. Ez a ZEISS eddigi legkeményebb rétege.

  A legkeményebb szemüveglencse titka az ionbombázás.

  Az „ionbombázás” nevű folyamat során a szemüveglencse felszínéhez ütköző ionok átadják mozgási energiájukat a réteg molekuláinak. Így a lencse különböző rétegei szorosabban összetömörülnek, a lencse sokkal keményebbé válik, felszíne simább lesz.